top of page
לוגו לבן רוחבי חדש.png

תאונת עבודה ומיקרוטראומה

מבוטחי המוסד לביטוח לאומי (שכירים ועצמאיים שעונים על ההגדרה) שנפגעו במהלך העבודה, ובמקרים של תאונות דרכים בדרך לעבודה, בזמן העבודה ובדרך מהעבודה ולאחר הפגיעה נהיו בלתי כשירים לעבוד, זכאים לפיצוי בשל אובדן ההכנסה כתוצאה מתאונת העבודה מהמוסד לביטוח לאומי. בנוסף, הנפגע זכאי לטיפול רפואי חינם בשל תוצאות התאונה.

כמו כן לעיתים קרובות מבוטח המוסד לביטוח לאומי אשר בעקבות עבודתו נגרם לו נזק ממשי שפגע ביכולתו של המבוטח לעבוד, יכול להיות מוכר כנפגע בעבודה באם פגיעתו נוצרה מנזקים זעירים אשר גרמו לנזק הממשי.

תחילה משלם המוסד לביטוח לאומי דמי פגיעה לכל היתר למשך 90 ימים.

באם נותר המבוטח עם נכות בשל התאונה או שנגרמה החמרה במצבו הגופני/ הנפשי אשר הוכר כנכות בעבר, זכאי המבוטח לפנות לקבלת גמלת נכות מעבודה.

תאונות עבודה

גובה גמלת הנכות

נפגע שנכותו הרפואית נעה בין 9%-19% - זכאי למענק חד פעמי (בהתאם לגובה הכנסה)

נפגע שנכותו הרפואית הינה מעל 20% - זכאי לקצבה חודשית (בהתאם לגובה הכנסה)

תקנה 15- וועדת המוסד לביטוח לאומי רשאית לקבוע דרגת נכות יציבה גדולה עד מחצית מזו שנקבעה במקור וזאת באם המבוטח עומד בקריטריונים מסויימים.

תקנה 18א- וועדת הרשות של המוסד לביטוח לאומי רשאית לקבוע כי נפגע שנקבעה לו נכות פחות מ-100% בתאונת העבודה אך לא יכול לשוב לעבודתו,
הינו "נכה נזקק" לזמן מוגבל.

האם מגיעות לי זכויות נוספות?

במקרים מסוימים יש לבחון באם יש מקום להגיש תביעת רשלנות נגד המעביד מכוח פקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח-1968 ו/או פקודת הבטיחות בעבודה
[נוסח חדש], תש"ל-1970.

במקרים של תאונות דרכים שהן גם תאונות עבודה, יש מקום להגשת תביעה גם מול חברת הביטוח על פי פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970.

משרדנו בוחן בקפידה כל מקרה בו לקוח עבר תאונת עבודה ו"בונה את החליפה" המתאימה ביותר ללקוח – החל מהטיפול במוסד לביטוח לאומי וכלה מול בית המשפט במידה וישנה תביעת רשלנות. הליווי האישי של עורך הדין בשלב מוקדם של התיק יכול לעזור ללקוח לקבל הכרה כנפגע בעבודה. משרדנו מלווה את לקוחותינו החל מהגשת הבקשה לדמי הפגיעה וקשירת הקשר הסיבתי הרפואי בין התאונה לבין מצבו הרפואי של הלקוח, ליווי ע"י עו"ד מקצועי לוועדות המוסד לביטוח לאומי, מיצוי כלל זכויותיו של הלקוח מול המוסד לביטוח לאומי (לרבות תקנה 15 ותקנה 18א).

למותר לציין, פקיד התביעות במוסד לביטוח הלאומי רשאי שלא להכיר בתאונה כתאונת עבודה , ובמקרים רבים מערים קשיים על הנפגע לממש את זכיותיו.

במקרה כזה, יש צורך בהגשת תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתביעה להכרה בתאונה כנפגע בעבודה, ולכן יש צורך להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום המוסד לביטוח הלאומי.

מדוע להיעזר בשירותי עורך דין?

תאונת עבודה
bottom of page